maanantai 15. huhtikuuta 2013

Päivä 13: Näytelmä Todissa


Tänään ajoimme Todin kaupunkiin todistamaan 3-näytöksistä esitystä.

1. näytös:
Aurinko paistaa kuumasti keskiaikaisen kaupungin keskustaan: kello on pian yksi, ja jotkut kaupat ovat jo sulkeneet ovensa lounastauon vuoksi, ”Chiuso”. Piazza del popolo on täyttynyt autoista, kirkon portailla on vierailevia luokkaretkeläisiä ja paikallisia teinejä.  Kävelijöiden tasainen virta johtaa piazzalta yhdelle kujalle, joka vie ison kirkon taakse. Turistit käveleskelevät joukon perässä.
Opas: Eikö jo mennä etsimään lounaspaikkaa?
Vapaamatkustaja: Ei nyt vielä, kierrellään vielä vähän.

Seuraa pienimuotoista kinastelua siitä, pitäisikö jo mennä lounaalle ja takaisin tulosuuntaan, ja miksi Vapaamatkustaja ei viesti paremmin haluistaan. Päädytään kuitenkin yhdessä käveleskelemään vielä hieman ympyrää.

Opas: Ka, tuolla on jokin hässäkkä!
Vapaamatkustaja: No niinpä on.
Opas: Mitähän ne parveilee tuolla, onkohan se palohälytys?2. näytös:
Normaaleja, työikäisiä ihmisiä parveilee jonkin rakennuksen edessä. Muutamalla on yllään oranssi huomioliivi, mutta missään ei kuulu palohälyttimen ulinaa tai sireenejä. Kyseessä ei ole siis palohälytys, vaan…

Opas: Ahaa, tuo on koulu! Ne odottaa kersojansa! Sitä taukoa varten! Ne on hakemassa niitä ja sitten ne vie ne kotiin syömään!
Vapaamatkustaja: Oho, totta!
Opas: Ka, tuolla sivummalla odottavat outolinnut ja muut hylkiöt… Ja tuolla sitten odottavat muut.

3. näytös:
Koulun ovista kirmaa ulos lauma lapsia ja vanhemmat huikkivat kultapalloilleen, että täällä, tänne, hei, kiva, ja miten meni koe? Lapsilla on yllään toppatakkeja ja -liivejä, sillä onhan +25-asteinen huhtikuun keli toki hyytävä.

Opas: No nyt ne sitten lähtevät kotiin.

Autonovia läimitään kiinni. Joku on tullut hakemaan lasta skootterilla, moottori pärähtää käyntiin. ”Ciao, ciao!” Kaikki häipyvät koteihinsa. Opas ja Vapaamatkustaja (sekä Käsimatkatavara) jatkavat kävelyä ja miettivät, että menisivätkö näkemäänsä Pane & Vino -nimiseen ravintolaan lounaalle. Vastaan kipittää vielä yksi vanhempi.

Vapaamatkustaja: Taas se Giorgion äiti on myöhässä.

Loppu. Esirippu laskeutuu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti