torstai 4. huhtikuuta 2013

Päivä 2: säästä ja keväästä


Aamukävelyllä tuntui keväältä: luru solisi valkean hiekkatien vierustaa pitkin ja leskenlehdet puskivat pusikosta kohti solan selänteen takaa nousevaa aurinkoa. Puissa ei ole vielä lehtiä, mutta hiirenkorvia näkyy jo. Naapurin maanviljelijöitten hullut koirat räkyttivät, mutta heiluttivat kohdalle tultaessa kuitenkin häntää ja tervehtivät iloisesti - keväthuumassako lienevät?

Ulkona kevään ja kulman takana piilevän kesälämmön tuntee siis, mutta sisällä majapaikassamme on varsin kalsaa: kivitalo on kiva kesällä, mutta hyvinkin viileä näin poikkeuksellisen kylmän kevään aikana.

Paikalliset tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että kevät on järkyttävän kylmä. Päiväkävelyllä olevilla nonnilla on tikkiliivit ja papoilla villapaidat, muilla untuvatoppatakit (mutta tietenkin sillä tavalla italaialaisen coolisti vetoketju auki).

Mutta täällä me siis villasukat jalassa hiippailemme ja tunnustelemme pattereita kohmeisin sormin: kaasulämmitys on kallista ja näemmä myös vähän tehotonta. Onneksi asunnossa on kamiina, mutta koska se kuumenee, sitä ei voi päivällä oikein polttaa, jotta pikkukädet eivät mene vesikelloille. Käsimatkatavaralle on kuitenkin tarpeeksi vaatetta ja äitiyspakkauksen makuupussi mukana, Oppaan ja Vapaamatkustajan pelastaa kerrospukeutuminen.  

Miten tuota sunnuntain merkkiä pitäisi tulkita? Että koko tienoo tulvii?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti