torstai 3. syyskuuta 2015

Lapsiperhe Costa del Solilla

Tulimme tietenkin hakemaan täältä aurinkoa ja lämpöä. Mutta ei liikaa kumpaakaan, jotta pikkunahkiaisemme eivät palaisi. Muuta emme oikein osanneet odottaa, kun viime vuoden visiitin jälkimaku oli jotenkin tunkkainen ja ennakkoluulojen sävyttämä: "Costa del Sol. Eläkeläisiä. Suomalaisia alkkiksia. Suomalaisia alkkiseläkeläisiä. Pyh ja pah."

Mutta tämä tämän kesän visiitti onkin ollut varsin positiivinen kokemus. Meillä on ollut... kivaa. Oho. Ollaan käyty siellä ja täällä, mutta ei menty pakolla tuonne. Ollaan menty lähinnä ruokailujen ehdoilla ja päiväunia on nukuttu siinä sivussa - jos on nukuttu ollenkaan. Arki on arkea täälläkin, mutta aurinko ja uima-allas tekevät siitä vähän siedettävämpää.

Aloitimme rauhallisesti. Kävimme ensimmäisellä viikolla Fuengirolan eläintarhassa, Torremolinoksen vesipuistossa sekä Benalmadenan huvipuistossa. Ihan iisi startti siis.

1. Fuengirolan eläintarha, Bioparc 

Kiitämme:
- varjoisia, vilpoisia kulkureittejä (hyvä kohde hellepäivänä!)
- söpöjä pikkuapinoita (söpöjä myös pehmoleluversioina)
- hurjien krokotiilien näkeminen livenä (makasivat lötköraatoina)


Moitimme:
- orangin samea katse
- jokseenkin kallishenkinen paikka
- krääsäkauppa, josta sai kiskoa 3-vuotiaan väkisin pois

Vinkki: Jos olet autolla matkassa, parkkeeraa Bioparcin parkkihalliin. Sen päällä olevassa puistossa, ihan siinä kirkon takana, on hyvä (ellei Fuengirolan paras?) leikkipuisto.


2. Torremolinoksen vesipuisto, Aqualand

Kiitämme:
- rantaelämän kaltainen elämys ilman hiekkaa housuissa
- isot Pepsit, ihan hyvät ruuat, saatavilla myös muuta kuin ranskiksia ja sipsejä
- laajat lastenallasalueet myös niille aivan pienimmille
- paljon espanjalaisia lapsiperheitä, siis myös paljon ääntä ja elämöintiä

Moitimme:
- yksi jono lipunmyyntiin, heti perään toinen jono lukkokaapin avaimen lunastamiseksi, sitten ryntäys syvemmälle puistoon, jossa kiersi erikseen miekkonen rahastamassa aurinkotuolivuokria (olisiko yhden luukun periaate mitään, häh?)
- vessojen ajoittainen epäsiisteys (ei mitään superällöä kuitenkaan)

Vinkki: Uimataidottomalle vesselille kannattaa varata kellukkeet mukaan, sillä puiston kyltit kehottivat pitämään semmoisia kaikissa vähänkin isommissa altaissa. Vauvoilla pitäisi olla uimavaippa.


3. Benalmadenan huvipuisto, Tivoli World

Kiitämme:
- lauantai-illan tunnelma oli oikein mukava: trooppinen ilta, paljon espanjalaisia perheitä, värivaloja ja kiljuntaa. You know, huvipuisto.
- monipuolisesti laitteita myös pienille hillujille
- ystävällinen henkilökunta

Moitimme:
- kaamea mökä mögäfoneista
- ruokatarjonta ei ollut mitään kovin hääviä
- lippujen hinnat ja pituussysteemit epäselvästi esillä
- pitkähkö matka parkkialueelta portille mäkimaastossa ja itse alueella myös paljon portaita, joten rattaiden kanssa joutuu aina mennä pisimmän kautta

Vinkki: Lippuja saa ostettua myöhemminkin puistossa olevista kopeista. Kannattanee ennen rannekkeen ostoa tsekata, tykkääkö Suomi-vekara espanjalaiseen vauhtiin viritetyistä huvipuistovempeleistä, jotta ei mene valuutta hukkaan. (Osa laitteista ryskytti siis härmäläiseen makuun varsin vinkeää vauhtia..!)


Eli kohteita on kierretty. Akvaarioon ei ehditty. Kivaa on silti ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti