keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Italia, päivä 1


Ennen matkalle lähtöä luin kotona Italia-kokkikirjasta, että hyvä oliiviöljy pirskahtelee suussa; että siinä on takapotkua. Nyt tiedän, mitä tuo kokkikirja tarkoitti, sillä tunsin pirskahtelun ja tunsin takapotkun, kun söin pitkän päivän päätteeksi pika-alkupalaksi parmesaania ja paikallista prosciuttoa ja salamea oliiviöljytujauksella.
 
Ne me ostimme lähikaupun- - lähikylän Coopista, jonne jaksoimme vielä lähteä ostoksille, vaikka matkapäivä jo painoikin mieltä ja sielua. Niin ja kroppaa.

Seurueemme pikkumatkalainen, eli 9-kuukautinen käsimatkatavaramme, jaksoi Coop-kierroksen lisäksi koko päivän hienosti liian varhaisesta aamuherätyksestä ja uusista kokemuksista huolimatta. Uuden kokemuksen koin minäkin: nyt oli ensimmäinen kerta, kun päälleni puklattiin lentokoneessa. Tai ei oikeastaan päälle vaan suoraan kaula-aukosta sisään paitani alle. Elämyksellistä.

Rooman lentokentällä sompailimme tottuneesti auton allemme ja lounaan jälkeen päästelimme punaisella Fiat 500L:llä A1:stä pohjoiseen kohti Umbriaa ja majapaikkaamme.

Majapaikkamme sijaitsee kukkulan rinteellä valkoisen hiekkatien päässä laaksossa, josta aukeaa näkymä uusiin laaksoihin ja kukkuloihin, joiden takaa näkyy lisää laaksoja ja kukkuloita.

1 päivä Italiassa kohta takana, vielä 25 hienoa päivää jäljellä ennen kotiinpaluuta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti