maanantai 15. huhtikuuta 2013

Päivä 12: Cortona ja Montepulciano - visiitti Toscanan puolelle- Lähdetäänkö Trasimeno-järvelle?
- Mennään vaan. Ajetaanko Cortonan kautta?
- Joo, ajetaan vaan.

Vroom, vroom. (Väistellään vähän sunnuntaipyöräilijöitä.) Vroom. Vroom.

Sunnuntaipyöräilijöitä trikoissaan.

Oho, komeat maisemat! Oho, vanha kupolikirkko tuossa vuoren rinteessä niin, että sen juurella aukeaa laaja maa, joka on Toscanan ja Umbrian rajaseutua! Oho, Cortona näyttääkin vilkkaalta näin sunnuntaina, mennäänpä ihan ja jalkaudutaan!

Ja Cortona olikin vilkas verrattuna verkkaisiin umbrialaisiin kukkulakaupunkeihin. Turisteja (muitakin kuin italialaisia) oli nyt enemmän liikkeellä kuin missään aiemmin matkamme aikana – voiko moinen tosiaan johtua ihan vain siitä, että Cortona on Toscanan puolella? Siellä lämmittelivät sekä paikalliset että turistit kirkkojen portailla ja piazzojen reunustoilla kuin liskot talven jälkeen; oli nimittäin lämmin ja aurinkoinen päivä.

Lounasta söimme ravintolassa ja pöytäseurueemme jäljiltä paikka oli kuin Hannibalin ratsaama. Onneksi ravintoloitsija itse oli kovin ymmärtäväinen seurueemme pikkujäsenten sotkuja kohtaan, sillä hänellä itsellään oli kuulemma samanikäinen lapsenlapsi nimeltään Tomaso. Käsimatkatavara veti penne-pastaa tomaattikastikkeella kuin vanha tekijä ja vieruspöytäläisillä oli hauskaa seurata kymmenkuisen ruokailua.

Hannibal kävi täällä joukkoineen.

Cortonasta suuntasimme viiniviljelysten halki kohti Montepulcianoa, joka tietenkin on tunnettu viineistään. Auringon kilottaessa täysillä nousimme vanhaan keskustaan (hiki) ja teimme pienen lenkin (hiki) päätyen pääpiazzalle. Montepulcianossa vietimme kahvitauon (helpotus), mutta pakkohan meidän oli täydentää tauko myös gelatoilla (helpotus). Käsimatkatavara tyytyi syömään kenkäänsä, mikä herätti taas hilpeyttä ympäröivässä yleisössä.

Fiat Montepulcianossa.

Aurinkoinen Montepulciano

Ja entä se järvi? No ajettiin me sen ohitse, kun pyyhällettiin koticasaa kohti Perugian ohitse ja Rooma-Cesena-motaria seuraillen.

Niin että Trasimenon sijaan Toscana. Hyvää ja kivaa oli silti. Mennään sinne järvelle jokin toinen päivä. Aikaahan on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti